Abonnementen service: 035 - 2019505

Waarom u juist in de herfst moet gaan fietsen

Herfst: het wordt kouder, er komt meer wind en de kans op regen neemt toe. Toch is het een prachtig seizoen om er lekker op uit te trekken met de fiets. We leggen uit waarom.

Of je nu houdt van bloeiende bloesems, zonovergoten duingebieden, paars kleurende heide of een kaal landschap met een laagje rijp: elk seizoen heeft zo z’n charmes voor de fietsliefhebber.

De natuur: prachtige kleuren en rustgevende geluiden
De eerste reden die we kunnen bedenken is natuurlijk de prachtige natuur in de herfst. De heide staat volop in bloei en produceert daarbij de mooiste paarstinten. En de bossen zien er met de enorme diversiteit aan herfstkleuren haast magisch uit. Tel daarbij de paddenstoelen – die in alle soorten en maten verschijnen, het geknisper van de gevallen blaadjes, de vogelgeluiden en het zonlicht tussen de bomen of over de velden op en het plaatje is compleet.

Prachtig (herfst)weer
Het weer in de nazomer en de herfst is in Nederland vaak nog prima, met veel zonnige dagen. Ideaal om nog even een fietstochtje te maken.

Goed voor de gezondheid
Fietsen is gezond, laten we dat vooropstellen. Dat geldt natuurlijk ook nog in de herfst. Maar in de herfst is het nog net even wat gezonder. Omdat er in dit seizoen toch vaak wat meer wind komt, zult u zich iets meer moeten inspannen voor dezelfde fietstocht. Beter voor de conditie! Zorg er wel voor dat u warm genoeg bent aangekleed. Met name de benen zijn hierbij ook belangrijk. U wilt onderweg geen kramp krijgen.

Het wordt rustiger op de fietspaden
Naarmate het jaar vordert, zullen er minder mensen recreatief gaan fietsen. Dat betekent meer ruimte op de fietspaden voor u. Zo wordt die fietstocht door de natuur, die sowieso al rustgevend is, nog ontspannener.

De mooiste routes
Daarbij komt natuurlijk nog dat we prachtige routes hebben in Nederland, die bij uitstek geschikt zijn om in de herfst te fietsen. Hieronder geven we een overzicht van enkele routes, door prachtige gebieden en bossen.

Fietsroutes langs rivieren
Fietsroutes over de heide
Fietsroutes langs molens
Fietsroute langs kastelen en landgoederen
Fietsroute door bossen en hoogveen

 

Auteur: Herman Keizer
Bron: Fietsen123 / PlusOnline

 

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren