Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mag u een geurtje ruilen of terugbrengen?

Ach, wat jammer. Uw vriendin of familielid vindt het geurtje dat u hem of haar cadeau deed, niet zo lekker. Of misschien heeft u zelf een parfum gekocht, maar bent u bij nader inzien niet zo weg van de geur. Kunt u het dan nog ruilen?

Het korte antwoord is: nee. Vrijwel alle winkels verlangen dat de cellofaanverpakking rondom het doosje waarin het parfumflesje zit, niet is verbroken. In verband met hygiëne, zeggen ze. Iets waar over valt te twisten, want een geurtje is geen hygiëneproduct als bijvoorbeeld een tandenborstel of een scheerapparaat. Belangrijker lijkt dat de winkel een parfum waarvan de cellofaanverpakking is verbroken, niet meer kan verkopen.

Als de verpakking al is geopend om het geurtje te ruiken, is ruilen of terugbrengen dus vaak niet meer mogelijk. Begin dit jaar gaf de rechter een man gelijk die een heel duur geurtje had gekocht en uitgeprobeerd, maar het niet meer mocht ruilen bij de winkel. Voor parfums van een normale prijs zult u daar echter niet op kunnen beroepen. Toch is het raadzaam om terug te gaan naar de winkel met het geurtje. Sommige winkeliers zijn coulant en zullen u bijvoorbeeld een deel van de aankoopsom vergoeden.

U kunt dit gedoe met ruilen de volgende keer heel makkelijk voorkomen. Als u niet zeker weet of de ontvanger de geur lekker vindt, vraag de winkel dan vooraf om een monstertje. Veel parfumerieën kunnen dat meteen voor u maken. Valt de geur niet in de smaak, dan kunt u het probleemloos ruilen of terugbrengen.

En ander kunt u het luchtje nog verkopen op Marktplaats. Daar wordt levendig gehandeld in gebruikte parfums. Zeker in het wat duurdere segment. Maak niet alleen een duidelijke foto van het geurtje in het flesje, maar ook van het doosje en de aankoopbon. Dan heeft de koper meer zekerheid dat het geen nepgeurtje is. Want daarin wordt helaas ook gehandeld.

Auteur: Thijs Joosten
Bron: PlusOnline

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren