Abonnementen service: 035 - 2019505

Leasen van producten verstandig? Tips van Meldpunt

Tegenwoordig kunt u, behalve auto’s, ook andere producten leasen, zoals wasmachines, drogers, meubels, een cv-ketel en zelfs kleding en accessoires. Maar waarom zou u hiervoor kiezen? En waar moet u op letten als u een product wilt leasen?

Het leasen van producten klinkt aanlokkelijk. Hebt u bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine nodig, maar niet het hele aankoopbedrag paraat? Dan kunt u bij diverse lease-aanbieders kiezen uit verschillende merken, modellen en prijsklasses. Vervolgens betaalt u na het afsluiten van het abonnement iedere maand een vorm van huur voor het product. De machine wordt geleverd en als het apparaat stuk is, kan het ook meteen kosteloos opgehaald en vervangen worden. Klinkt ideaal of zit er een addertje onder het gras?

Negatieve kanten

Een keerzijde is dat u voor een bepaalde tijd aan een contract vastzit. Wanneer het om dure producten of grote apparatuur gaat, is de contractduur vaak minimaal een halfjaar tot twee jaar zonder de mogelijkheid om maandelijks kosteloos op te zeggen. Bovendien bent u na al die betalingen nog steeds geen eigenaar van het product.

Waar moet u op letten bij het leasen?

  • Weet dat u voor het leasen uiteindelijk meer geld kwijt bent dan wanneer u het product in één keer zelf aanschaft.
  • Voordat u een contract aangaat om iets te leasen, is het verstandig om nog eens naar uw financiën te kijken. Kunt u het aankoopbedrag echt niet in één keer betalen? Kunt u iedere maand de abonnementskosten wel missen? Als het geen haast heeft, kijk of u het zelf bij elkaar kan sparen.
  • Als u zeker weet dat u het product wilt leasen in plaats van kopen, kunt u het beste de aanbieders vergelijken en de recensies doorspitten voordat u in zee gaat met het eerste het beste bedrijf dat u tegenkomt.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren