Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo bespaart u op de luchthaven

Als u wel eens een vliegreis heeft gemaakt, weet u dat luchthavens erg dure plekken zijn. Hoe kunt u toch geld besparen terwijl u wacht op uw vlucht?

  • Kom met de trein of laat u brengen. De auto op Schiphol parkeren kost al snel 100 euro of meer per week. Of blijf de nacht voor vertrek slapen in een hotel vlakbij de luchthaven. Dan begint de vakantie relaxt. Veel ervan hebben een gratis luchthavenshuttle.
  • Neem zelf water mee. Drink het flesje wel leeg voordat u door de veiligheidscontrole gaat. Op Schiphol en Eindhoven staan geavanceerde scanners, die het mogelijk maken om vloeistoffen mee te nemen. Maar op de meeste buitenlandse luchthavens nog niet. Na de security kunt u het flesje weer vullen met kraanwater. Op Schiphol vindt u zo’n dertig gratis tappunten. U herkent ze aan de druppelvormige led-display. Check in het buitenland of het kraanwater drinkbaar is.
  • Smeer eigen broodjes. Het geld dat u bespaart, kunt u op vakantie besteden aan een heerlijke lunch op een terras. Veel leuker dan zo’n veel te dure sandwich op Schiphol!
  • Wissel geen geld om op de luchthaven. De wisselkoersen zijn er ongunstig. Pin liever geld uit de betaalautomaat op uw bestemming. Of nog goedkoper: probeer contant betalen te vermijden. In steeds meer landen kunt u gewoon met een creditcard, pinpas of telefoon-app betalen.
  • Verbindt uw telefoon met een wifinetwerk. De meeste luchthavens in de wereld bieden dat tegenwoordig gratis aan. In landen buiten Europa scheelt dat dure roamingkosten. Er is een leuke app genaamd Wifox (3,50 euro) met wifi-wachtwoorden in de hele wereld.
  • Als het kan, reis dan met handbagage. Een koffer in het ruim van het vliegtuig kost u op een verre vlucht tot wel 100 euro.
  • Probeer de tax-free winkels te vermijden. De prijzen zijn vaak hetzelfde als thuis en soms zelfs hoger. Wil je toch iets kopen, check dan vooraf op Schiphol.nl de aanbiedingen.
  • Geef uw stoel op. Het komt nog steeds voor dat vluchten overboekt zijn. Wie vrijwillig achterblijft, krijgt een gratis hotelovernachting, als er tenminste dezelfde dag geen vlucht meer naar uw bestemming vertrekt. En honderden euro’s aan compensatie. Een leuke optie voor wie tijd genoeg heeft.

Auteur: Thijs Joosten
Bron: PlusOnline.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren