Abonnementen service: 035 - 2019505

Wat te doen bij noodweer, een bosbrand of andere calamiteit op vakantie?

Het zal u maar gebeuren dat u eindelijk op die langverwachte vakantie gaat en u komt daar in een overstromingen terecht. Of er woeden flinke bosbranden. MAX Ombudsman Jeanine Janssen legt uit wat u kunt doen.

Uw vakantie is dan natuurlijk verpest, maar gelukkig is er wel een calamiteitenfonds dat u kan helpen of uw geld kan teruggegeven. U moet dan wel een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement hebben geboekt bij een deelnemer aan het calamiteitenfonds. ANVR-leden zijn dat altijd.

Ook komen bepaalde overeenkomsten van vervoer en verblijf in aanmerking voor vergoeding. Losse vliegtickets en losse autoverhuur vallen er buiten. In eerste instantie zal de reisorganisatie u proberen te verplaatsen naar een veilige plek. Zij zijn in principe uw aanspreekpunt.

Binnen een maand na terugkomst moet u uw claim indienen bij de reisorganisatie. Zij doen de afhandeling voor u bij het fonds. In andere gevallen, waar geen dekking is van het calamiteitenfonds, kunt u uw kosten neerleggen bij uw annuleringsverzekering. Zij hebben echter allemaal verschillende polisvoorwaarden. Nu we steeds meer regenval en bosbranden zien is het dus wijs om voor uw vertrek even uw verzekeringen na te lopen.

MAX Ombudsman Jeanine Janssen

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren