Abonnementen service: 035 - 2019505

SCHAARSTE IN HUURAUTOLAND

Lang was het zo makkelijk: je boekt een vliegticket en even later op dezelfde website een huurauto. Dat leidde weleens tot problemen. Zo wordt er fors verdiend door de verhuurmaatschappijen aan aanvullende producten en diensten, zoals verzekeringen.

Of er werden schades in rekening gebracht die jij helemaal niet had veroorzaakt. De les was vaak om de auto goed te controleren op schades, van tevoren uit te kienen wat je eigen reisverzekering al dekt en even uit te rekenen of het afkopen van een volle tank wel echt voordeliger zou zijn. Inmiddels merken veel mensen dat het aanbod van huurauto’s niet meer is wat het is geweest. Tijdens corona hebben verhuurbedrijven afscheid genomen van een deel van hun wagenpark, en nu de wereld die twee jaren snel probeert te vergeten, is er een nieuw probleem ontstaan door een tekort aan grondstoffen en chips. Het gevolg: de prijzen liggen hoger en de keuze is kleiner. En door die schaarste beroepen de verhuurders zich sneller op de kleine lettertjes.

Zo zijn sommige maatschappijen ineens heel streng in het tijdvak waarin je de auto moet ophalen. Heb je vertraging of op de boeking ingevuld dat je in de ochtend komt, en kom je door omstandigheden te laat? Dan kan het zo maar zijn dat je auto al vergeven is. En zo denk je alles goed geregeld te hebben, maar begint je vakantie toch met een eerste uitdaging. Dus lees die voorwaarden goed en communiceer duidelijk over hoe laat je de auto wilt ophalen. En kan het niet door de beugel wat u is aangedaan, dan horen wij het graag!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren