Abonnementen service: 035 - 2019505

Onderzoek MAX Opinie Panel: vakantiekosten houdt ze bezig

Je kunt geen dag de krant openslaan of je ziet stukjes over vakantietrends, exotische pareltjes en rondreizen van de buitencategorie. Dat staat in schril contrast met de resultaten van het MAX Opinie Panel. Daarin zegt ruim 41 procent van de mensen dat de kosten van de (zomer)vakantie ze erg bezighoudt. Sybrand Niessen licht de onderzoekresultaten toe.

Aangepaste vakantieplannen

Een derde van de ondervraagden zegt niet op vakantie te kunnen gaan, omdat ze daar het geld niet voor hebben. De torenhoge energiekosten, stevige prijsstijging van accommodaties op vakantiebestemmingen en de beperkte AOW-stijging worden als belangrijkste redenen genoemd. Ruim de helft zegt de vakantieplannen te hebben aangepast vanwege de toegenomen kosten van het levensonderhoud en de hogere prijzen van reizen en bestemmingen.

Alsnog op vakantie

Ondanks dat geven de meeste panelleden aan dat ze zich niet laten weerhouden om toch vakantieplannen te maken, maar die plannen worden wel (op het budget) aangepast. Zo gaan mensen minder ver weg en minder lang of ze gaan naar een regio in eigen land waar de prijzen gemiddeld lager liggen. Ook maken ze minder uitstapjes. In hetzelfde onderzoek zeggen veel ouderen en mindervaliden problemen te ervaren bij het vinden van geschikte en betaalbare accommodaties. Dit seizoen van MAX vakantieman hebben deze onderwerpen en pro­blemen onze bijzondere aandacht!

Sybrand Niessen is elke maandagavond te zien met MAX vakantieman. In elke aflevering handige informatie voor de vakantieganger, de laatste ontwikkelingen in de reiswereld, worden oplossingen voor consumentenproblemen gezocht, kijkers­vragen beantwoord en reist de Mystery Guest door Europa waar hij hotels aan een inspectie onderwerpt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren