Abonnementen service: 035 - 2019505

Zorgeloos op reis: tips voor het nieuwe vakantieseizoen

Dit seizoen van MAX Vakantieman gaan we weer aan veel zaken aandacht besteden. We helpen niet alleen als er een probleem is geweest, maar voorzien u ook van de nodige informatie, zodat er zo min mogelijk kans is op problemen. Jeanine Janssen geeft u alvast vier handige tips voordat u op vakantie gaat.

Goed voorbereid op vakantie

  • Check uw reisverzekering. Gaat u buiten Europa op vakantie, zorg dan dat de werelddekking aanstaat. Kijk goed naar de voorwaarden waarvoor u verzekerd bent. Denk daarbij ook aan de dekking voor medische kosten. In het buitenland rijzen de kosten snel de pan uit. Als u niet goed verzekerd bent, kan u dat duur komen te staan.
  • Als u een auto huurt in het buitenland, lees dan goed de voorwaarden. Een huurauto brengt (financiële) risico’s met zich mee. Maak vooraf foto’s van alle kanten van de auto, zodat u dit eventueel bij problemen als bewijs kunt laten zien.
  • Zorg dat u altijd wat geld achter de hand heeft. Regelmatig zien we dat mensen ter plekke toch kosten moeten voorschieten als zich een probleem voordoet. Het is dan wel fijn als u die ook kunt betalen.
  • Mocht u meegaan op een verkoopreisje, zorg dan dat u op uw hoede bent. U krijgt vaak een fantastische aanbieding, maar het is maar de vraag of u die niet ook via een andere weg kunt krijgen. Onze ervaring is dat de reisjes op een reguliere wijze ook vaak te boeken zijn. U kiest dan bewuster voor de reis die u wilt.

Vanaf maandag 8juli is MAX vakantieman weer wekelijks te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 26. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren