Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Eenjarige klimmers zijn er in vele kleuren

Lathyrus odoratus of sierer wt wordt veel aangeplant. Hij geurt echt heerlijk en is te koop in vele kleuren. De plant klimt prima via een stukje gaas, maar je kunt ook vier bamboestokken bij elkaar zetten op ongeveer 40 cm afstand en ze boven bij elkaar binden, zodat er een wigwam ontstaat.

Ze houden van veel zon en veel mest, het liefst oude stalmest of organische droge mest. Ze groeien twee meter hoog en bloeien tot eind september. Ook Oost-Indische kers is als klimplant te gebruiken. Let er wel op dat u een klimmend soort koopt. Ook Ipomoea (klimmende winde) is een prachtige klimplant, die in vele soorten te koop is. Ipomoea lobata, die meestal onder de naam Mina lobata wordt verkocht, is een mooie klimplant afkomstig uit Mexico.

Hij wil beslist warm staan in goede bemeste tuinaarde. In knop zijn de bloemen rood, maar ze worden later bijna wit. Wie van blauw houdt, moet Ipomoea tricolor ‘Heavenly Blue’ kopen; deze heeft hemelsblauwe bloemen waarbij de keel wit met geel wordt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren