Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ook in april sneeuwklokjes in de tuin…

De sneeuwklokjes in de tuin zijn uitgebloeid, maar toch is het mogelijk in april weer van sneeuwklokjes te genieten, maar dan in boomvorm. De Halesia carolina (sneeuwklokjesboom) is een bladverliezende boom, soms in struikvorm.

In april hangt hij vol met talrijke witte klokjes aan dunne stelen. Na de bloei komen er groene, gevleugelde vruchten. In het najaar volgt een mooie gele herfstkleur. Hij staat het liefst op een zonnige plek of in lichte schaduw. Hij groeit het beste op normale tuingrond en houdt niet van kalk. De schors schilfert in stukjes af, hetgeen een fraai aanzicht geeft. De bladeren zijn frisgroen en aan de onderzijde behaard.

De witte bloemen hangen in groepjes van 2 à 7 stuks bij elkaar. De vruchten zijn peervormig en hebben vier vleugels. Als boom kan hij drie tot vier meter hoog worden. Een bijzondere boom voor een grote tuin is Nyssa sylvatica, een bladverliezende boom met een opvallende herfstkleur. Hij groeit het liefst op een zonnige plek en iets vochtige grond. In mei geeft hij groenige bloemen, later vlezige, donkerblauwe vruchten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren