Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Groene vingers: Het is weer tijd voor de najaarsklusjes

Tot half maart is het mogelijk bladverliezende struiken te planten. Ook voor het verplanten van deze struiken is het de goede tijd. Maak altijd eerst een ruim plantgat en meng er wat compost of tuinaarde door.

Plant nooit te diep, anders kunnen de struiken via hun wortels te weinig zuurstof opnemen. Geef na het planten altijd een beetje water en maak na enige tijd de grond met uw voeten enigszins vast.

Als de grond rond de struik iets lager wordt aangevuld kan het water beter in de grond zakken. Als u bomen plant moet er altijd een boompaal met band bij, zet deze op het zuidwesten. Het is nu ook een goede tijd om fruitbomen te planten. Die zijn in drie maten te koop: laag-, half- en hoogstam.

Voor ander fruit, zoals bessen, bramen en frambozen is het najaar ook een goede tijd. Wilt u nog vaste planten planten, houd er dan rekening mee dat bepaalde soorten als je ze laat plant moeilijk de winter doorkomen. Denk aan Agastache, Anemone hybride, Crocosmia en Gaura.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren