Abonnementen service: 035 - 2019505

MAX VAKANTIEMAN

Huurbescherming voor recreanten?
Recreanten die jaar in, jaar uit op dezelfde camping of op hetzelfde park recreëren, zouden een soort huurbescherming moeten krijgen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) gaat daarover vragen stellen aan de minister van Wonen. “Het is tragisch om te zien wat er gebeurt. Mensen met een wat lager inkomen die soms al meer dan vijftig jaar op zo’n park zitten, moeten wijken voor villa’s en het grote geld.”

Rendement staat voorop
Tientallen campings en vakantieparken zijn de laatste jaren van eigenaar veranderd. Investeerders zoeken rendement en storten zich naast woningen ook op de recreatiemarkt. Ze hebben geen boodschap aan de ‘vaste’ bewoners, aldus Trudy Roest, die al meer dan vijftig jaar haar caravan heeft op camping Klein Oisterwijk. “Ik blijf staan tot de ME mij eraf draagt”, aldus een strijdlustige Trudy. Ze is zeer teleurgesteld dat de eigenaar ‘haar’ camping om wil bouwen tot een luxe vakantieoord. “We hebben geen rechten, het is verschrikkelijk.” Ook camping Duinrand in Burgh-Haamstede moet een luxe park worden. Cor en Corry Kluijtmans staan al meer dan vijftig jaar op deze camping aan zee. Het echtpaar is duidelijk geëmotioneerd: “De normale man kan verdwijnen en dan komen er dure, luxe huisjes te staan.”

Juridisch vogelvrij
Zowel Duinrand als Klein Oisterwijk laat aan ons weten dat een camping of park met alleen jaarplaatshouders niet rendabel is. En er is meer vraag naar luxe bungalows, aldus de eigenaren. Juridisch gezien hebben de huisjes- en caravaneigenaars geen rechten als een jaarcontract niet verlengd wordt, aldus MAX Ombudsman Jeanine Janssen: “Maar het is wel heel zuur voor de mensen die er al tientallen jaren staan.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren