Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Toch nog naar Keukenhof

MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen- en buitenland én vervult bijzondere wensen. Deze week staat de bijna honderdjarige Pietertje van Tamelen centraal, die gek is op alles wat de natuur ons brengt.

Wekelijks belt Sophie van Tamelen (60) uit Amersfoort met haar schoonmoeder Pietertje van Tamelen-Waldijk (99). Ze nemen dan samen alle tv-programma’s van de week door. Van ‘Spoorloos’ tot ‘Sterren op het Doek’. Vorig jaar raakte mevrouw Van Tamelen niet uitgesproken over de Keukenhof-documentaire van MAX: “Geweldig om te zien hoe veel passie de tuinmannen hebben voor het werk dat ze doen. En al die mooie bloemen. Ik kan enorm genieten van de natuur.” Het park moest voor het eerst in zijn bestaan dichtblijven vanwege de coronamaatregelen. Na het zien van de beelden op tv verzekerde ze haar schoondochter: “Dit is zo mooi, volgend jaar gaan we met de hele familie!’

Hele familie genoot mee
De liefde voor bloemen en planten kwam door haar man met wie ze meer dan vijftig jaar getrouwd is geweest. Hij werkte zijn hele leven in tuiniersbedrijven en bij de gemeentelijke hoveniersafdeling. Ook na zijn pensioen kon hij geen afstand nemen van alles wat groeit en bloeit en werden de activiteiten in de moestuin voortgezet. Daar mocht de hele familie, waaronder schoondochter Sophie van meegenieten: “We kregen hele stronken andijvie mee naar huis. Te veel om op te eten. Het was altijd heerlijk en heel lief.”

Nieuwe hobby in coronatijd
De coronaperiode valt ook mevrouw Van Tamelen zwaar. “Sinds vorig jaar zie ik steeds minder mensen door corona, feestjes gingen niet meer door, naar buiten gaan vond ik best wel spannend.” Inmiddels heeft mevrouw ook de tweede vaccinatieprik gekregen en is ze klaar om er weer op uit te gaan. In de coronaperiode heeft mevrouw een nieuwe hobby opgedaan: het schilderen op nummer. “Dit maakt mij vrolijk en houdt mij scherp. Op dit moment ben ik nog bezig met ‘Het meisje met de parel’, een hele uitdaging met al die vakjes.”

Bloemetjes buitenzetten
Lange tijd werd gedacht dat Keukenhof ook dit jaar gesloten zou blijven. Vandaar dat Sophie MAX Maakt Mogelijk vroeg of de deuren van het park toch niet geopend konden worden voor haar schoonmoeder die de bloemenpracht heel graag zou willen zien. We brachten een mooie bos met honderd tulpen bij haar langs, één tulp meer dan haar leeftijd in jaren. Ook krijgt ze een schildersdoek cadeau met daarop een nog in te kleuren afbeelding van Keukenhof. Zo kan ze haar nieuwe hobby schilderen op nummer combineren met haar liefde voor de natuur. En als grootste verrassing werd op de dag van het overhandigen van deze cadeaus bekendgemaakt dat het park open zou gaan voor 5.000 mensen per dag, die een negatieve coronatest konden overhandigen. Keukenhof stelde twee kaarten beschikbaar.

‘MAX Ouderenjournaal’ heeft Pietertje van Tamelen-Waldijk met haar zoon gevolgd door Keukenhof. Dat item staat nu op de Facebook-pagina van MAX Maakt Mogelijk. Ook dit jaar filmt Omroep MAX weer de prachtige perken van Keukenhof. ‘MAX door Keukenhof’ (herhaling) is te zien op zaterdag 1 mei om 17.05 uur op NPO 1 en ‘Tijd voor MAX op Keukenhof’ op donderdag 13 mei om 17.10 uur op NPO 1.

Heeft u ook een wens voor een dierbare of voor een instelling? Laat het weten! MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum. Kijk voor meer informatie op www.maxmaaktmogelijk.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren