Abonnementen service: 035 - 2019505

Deze leden van koersbalclub Ermelo houden elkaar in koers

Koersbal is een zeer populaire sport onder ouderen. Deze balsport lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boules. Het grote verschil is dat koersbal op een mat uitgeoefend wordt en altijd binnen. Ideaal, want hierdoor kan het spel het hele jaar door gespeeld worden. Maar koersbal is niet alleen een gezellig tijdverdrijf…

Koersbalclub Ermelo

Veel senioren die zich soms eenzaam kunnen voelen, treffen elkaar wekelijks in verzorgingshuizen of buurtcentra. Dit geldt ook voor het team van de koersbalclub in Ermelo, dat varieert van negen tot soms elf spelers. De acht dames en één heer zijn een vast team geworden en beleven wekelijks menig sportief uurtje met elkaar in clubhuis De Baanveger.

‘Altijd gezellig!’

De leden hebben een gemiddelde leeftijd van maar liefst 80 jaar. Maar van stoppen is absoluut geen sprake en het sociale contact speelt daarin een zeer grote rol. “Een enkele keer heb ik niet zo’n zin om te gaan, maar omdat ik mijn medeclubleden niet wil laten zitten, ga ik toch. En dan ben ik zo blij dat ik er ben, het is altijd zo gezellig!” Aldus Carla van Es-Viëtor, één van de deelneemsters van de koersbalclub. Ondanks dat Carla ‘pas’ twee jaar meedoet, is ze net zo fanatiek en enthousiast als haar medeclubleden.

Lees ook: Een tip van Jan Slagter tegen eenzaamheid bij ouderen

Oude mat is spelbreker

Maar een oude koersbalmat dreigt roet in het eten te gooien. Een koersbal is half hard en aan één kant zwaarder. Hierdoor is het des te moeilijker om de ballen ‘op koers’ te houden, wat dit spelletje zo leuk en uitdagend maakt. Maar de hobbels in de oude mat zijn nu zo erg geworden, dat de ballen vaak de verkeerde kant op rollen, wat het speelplezier flink hindert. Reden voor Carla om de stoute schoenen aan te trekken en een brief te schrijven aan Stichting MAX Maakt Mogelijk. En met een succesvol resultaat. Het geluk van Carla kan niet op wanneer ze het bericht van de stichting ontvangt dat de club een nieuwe koersbalmat mag aanschaffen. “Ik kan niet wachten om het mijn mededeelnemers te vertellen, wat zullen ze blij zijn!”

Dankbaar

Inmiddels is de nieuwe mat in gebruik genomen. “We moeten nog een beetje wennen. De oude mat remde zo veel af, de ballen waren niet meer op koers te krijgen. De nieuwe mat is zo strak en glad, we gooien nu allemaal veel te hard, wat voor hilarische taferelen zorgt. Dat wordt even flink oefenen. Maar we zijn zo ontzettend blij. Namens ons allemaal heel hartelijk dank MAX Maakt Mogelijk!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren