Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Jan Slagter: ‘Donateurs, bedankt!’

De sneeuw en vorst brachten in Nederland veel plezier, maar in Moldavië leverde het extra problemen op voor de ouderen. Reden voor ‘Tijd voor MAX’ om een speciale uitzending te wijden aan het werk van Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Donderdag 18 februari was het zo ver. Jan Slagter zat aan tafel bij Sybrand en Martine. Ook huisarts Ted van Essen was erbij om uit te leggen wat de gevaren van de oude kachels voor de gezondheid zijn. Ulfert Doorbos, die ouderen in Albanië en Kosovo steunt, vertelde over het grote verschil dat een gerenoveerd huisje maakt. En Tineke Schouten, die al vaker wensen vervulde voor ouderen in Nederland, zong haar prachtige nummer ‘Nooit meer alleen’.

HOOPVOLLE VERHALEN
Tijdens en na de uitzending werd massaal gebeld. Vooral na de fi lmpjes die menigeen schokten. Zoals over Vasile, die in een krot woont en vertelde dat hij ‘s nachts warm blijft door met zijn hond en katten te slapen. Of door soms in een kuil in de woonkamer te liggen. Ook waren er hoopvolle verhalen en fi lmpjes. Zoals te zien was bij Ivan. De man die zijn onderbenen verloor door bevriezing en in zijn rolstoel in een krot leefde. Deze zomer werd hij aangetroffen door een vrijwilliger van MAX Maakt Mogelijk. Dankzij direct ingrijpen is zijn huisje dat op instorten stond, compleet opgeknapt voor € 4.700. Inclusief een badkamer, toilet, stromend water en een goed functionerende kachel.

IEDERE EURO IS WELKOM
Jan Slagter: “Dank u wel voor de hartverwarmende reacties na de uitzending en uw gulle donaties. Iedere euro is welkom in de steun aan ouderen en het opknappen van hun huisjes. De bedragen die nodig zijn variëren per huisje. Zo kost het repareren van een huisje, met het vervangen van een raam, deur en kachel tussen de 500 en 1.500 euro. De renovatie van een huisje, inclusief dak, muren, badkamer kost tussen de 1.500 en 5.000 euro. Die bedragen kunnen wij dankzij onze donateurs betalen. En dat betekent een einde aan leven in de kou en in een ongezond huisje.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren