Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Wel verse boontjes uit Marokko

Tijdens het boodschappen doen bij AH zag ik snijbonen in de aanbieding, afkomstig uit Marokko. Hoe is het mogelijk dat deze snijbonen uit Marokko geïmporteerd worden, terwijl onze mensen in Marokko vastgehouden werden?

Albert Heijn haalt overal z’n verse producten vandaan. In het voorjaar is dat uit landen als Italië, Spanje (sinaasappels), Egypte en ook Marokko. Later in het seizoen komen die natuurlijk ook uit eigen land. We horen en zien steeds dat de vliegtuigen van de KLM aan de grond staan. Vergeten wordt dat het vrachtverkeer deels doorgaat. Tenslotte moet de voedselvoorziening gegarandeerd blijven.

Omgekeerd is dat ook het geval. Nederlandse telers mogen hun producten ook exporteren. Maar dat gebeurt op veel kleinere schaal dan voor de crisis. Het stoort u dat Marokko wel vliegtuigen naar Nederland laat vertrekken met snijbonen, maar niet met personen. Dat is niet de schuld van AH, dat zich gewoon aan de internationale regels houdt. Het gaat om een politiek probleem tussen Nederland en Marokko, waar hun export niet onder mag lijden. De export van de boontjes is heilig. Overigens zijn veel Nederlanders inmiddels wel terug uit Marokko.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren