Abonnementen service: 035 - 2019505

Border met vaste planten

Vaste planten geven kleur aan de borders in de tuin. De keuze is erg groot en voor elke plek in de tuin zijn vaste planten te vinden.

Zelf probeer ik een border zo aan te leggen, dat er bijna het hele jaar iets bloeit. In de winter zijn dat vooral Helleborus orientalis soorten (zie foto). Zij houden wel van een beetje schaduw, maar bloeien erg rijk. Voor het vroege voorjaar plant ik dan altijd een groep Brunnera’s om hun mooie blauwe kleur. Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’ plant ik dan vooral om hun mooie bladvormen voor de rest van het jaar. Verstandig is het om zomers voorbeeldborders te bekijken om ideeën op te doen voor uw eigen border. De maand september is een uitstekende periode om de borders in te planten. Planten die tegenvallen kan men dan verwijderen en vervangen door mooiere planten. Houd altijd rekening met de standplaats, dus geen schaduwminnende planten in de felle zon zetten en andersom dus ook niet. Met het planten altijd wat compost door het plantgat mengen en blijf enige weken water geven om de hergroei te bevorderen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren