Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Enorme droogte

Gelukkig is het vorige week even wat afgekoeld en is er regen gevallen. Toch zal onze tuin niet meteen hersteld zijn van de afgelopen zeer droge en hete periode. Kijk om u heen: veel planten hangen nog steeds slap of hebben de droogte niet overleefd. Ik reed onlangs door een villawijk in Hilversum en zag dat grote groepen Rhododendrons helemaal slap waren; vooral deze planten kunnen niet tegen droogte.

Door de langdurige droogte gaat de conditie van planten erg achteruit. Na een paar flinke regenbuien is het verstandig de planten wat extra mest te geven, zodat ze weer kunnen herstellen. Gebruik hiervoor organische mengmest. Ook veel gazons zijn erg geel door de droogte. Dit is niet zo ernstig, na veel regen komt dit weer goed komt en zal het gras weer groen worden. Ook het gazon kan dan mest gebruiken. Gebruik ook hier mengmest. Tijdens de droogte minder maaien en iets hoger.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren