Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Niet zo maar alles verzekeren

Als ik een weekendje weg of een korte vakantie boek op één van de hotelsites zoals Booking.com, kan ik soms kiezen tussen de dure kamer die ik kan annuleren en een goedkopere waar ik niet meer vanaf kan. Wat zou u doen?

Mevr. R. Grietjes

Ik heb al menigmaal de goedkope kamer genomen. In een duurder hotel voor een wat langere periode kan dat zo 200 euro schelen. Dat is meer dan een persoonlijke annuleringsverzekering. Je ergens voor verzekeren is altijd een risicoafweging. Zou u het heel erg vinden als u door allerlei vervelende omstandigheden plotseling niet op reis zou kunnen en toch het hotel zou moeten betalen? Of zou u in een dergelijke omstandigheid zeggen: nou, dat geld is toch de minste zorg.

Ik denk dat u er zo naar moet kijken. Een verzekering voor iets dat u eigenlijk best wel kunt betalen, is eigenlijk overbodig. Overigens: je ziet ook vaak aanbiedingen van kamers op de bookingsites die bijna altijd ‘gratis’ te annuleren zijn. Dan weet de hoteleigenaar dat hij toch niet vol zal zitten en gebruikt het gratis annuleren als een stukje reclame.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren