Abonnementen service: 035 - 2019505

MAX Maakt Mogelijk

Al twintig jaar gaan de vier fervente klaverjassers een dagje uit. Zelden verzaken ze, wat toch uniek te noemen is. Ze beginnen met iets cultureels, daarna een hapje eten en tot slot gezellig naar het theater. Menig museum en theater is door de mannen bezocht. Het hele jaar sparen ze ervoor en rond december wordt er dan besloten wat ze gaan doen. Dit jaar staat Bert Visscher met zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Zelden zoiets gezien’ op het programma. Hans van Dam (60 jaar) is een groot fan van deze cabaretier en weet de andere drie heren te enthousiasmeren om voor deze voorstelling te kiezen. Daarvoor moeten ze naar Amsterdam, want Bert speelt in Carré, maar dat is geen probleem.

Nota bene de jongste
Maar dan slaat het noodlot toe en kan het uitje voor het eerst in twintig jaar niet doorgaan. Hans van Dam, nota bene de jongste van het stel, breekt zijn heup en kan onmogelijk met de trein naar Amsterdam. De kaartjes zijn reeds gekocht, maar de voorstelling zal voor de vier actieve heren niet door kunnen gaan. Peter Smink (70 jaar) ook lid van de klaverjasclub, laat het er niet bij zitten en schrijft MAX Maakt Mogelijk: “Weten jullie niet een oplossing, zodat we toch met z’n vieren naar Carré kunnen?”

‘Dit maak je maar één keer mee!’
MAX Maakt Mogelijk regelt een grote witte limousine bij de Amersfoortse Limousine Service die de heren ophaalt en naar Carré in Amsterdam brengt. Hans weet van niets en reageert erg enthousiast: “Dit maak je maar één keer mee; met de limo naar Carré!” De vier heren zitten comfortabel in de limo en de reis verloopt genoeglijk, beetje jammer dat de klaverjaskaarten thuis liggen. Als de limo voor Carré stopt, volgt nóg een verrassing: niemand minder dan Bert Visscher zelf opent de deur voor de heren.

Tijd voor een foto
Bert heeft nog even tijd voor een paar foto’s en poseert samen met de heren voor de limo. De fl es Keistad-jenever, een typisch Amersfoorts drankje, die Peter Smink heeft meegebracht, valt in goede aarde. En op de vraag of hij z’n teksten wel kent, antwoordt Bert lachend dat hij ze na 210 voorstellingen wel kan dromen. Het is een geweldige voorstelling en enthousiast komen de heren naar buiten, waar een taxi ze weer naar Amersfoort brengt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren