Abonnementen service: 035 - 2019505

Bellen binnen EU wordt goedkoper

Vanaf 15 juni 2017 kost mobiel bellen, sms’en en internetten in andere EU-landen evenveel als in eigen land. Telecomaanbieders mogen dan geen extra kosten meer in rekening brengen aan mensen uit een ander EU-land.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze roamingkosten uiterlijk per 15 december 2015 zouden komen te vervallen, zoals we u in een eerdere column hebben laten weten. Hoewel we anderhalf jaar langer moeten wachten, is de afschaffing van de extra kosten per 15 juni 2017 dan toch eindelijk een feit!

Door het instellen van maximumtarieven zijn de roamingprijzen sinds 2008 al fors gedaald:

Roaming Tarieven

Roaming
Wanneer u uw mobiele telefoon in het buitenland gebruikt, maakt u gebruik van het netwerk van de telecomaanbieder in het buitenland. Dit wordt roaming genoemd. De buitenlandse aanbieder rekent hiervoor een vergoeding aan uw Nederlandse aanbieder. Uw provider rekent die vergoeding vervolgens weer aan u door. De kosten vindt u weer terug op uw factuur. Tot die tijd blijft het verstandig om uw verbruik goed in de gaten te houden en zonodig een buitenlandbundel te nemen. T-Mobile geeft consumenten met een ‘Stel bij en samen’- pakket zelfs de mogelijkheid om uit de eigen bundel te internetten tot een maximum van 250 MB per maand. Om hoge kosten van mobiel internet tegen te gaan geldt er wereldwijd een verplicht datalimiet van 50 euro (excl. BTW). Voor te veel bellen krijgt u geen waarschuwing!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren