Abonnementen service: 035 - 2019505

Groentip van Krijn: Siergrassen

We maken in onze tuin gebruik van grassen voor het gazon. Verder zijn er bloemenweiden aangelegd die enigszins lijken op de velden en akkers uit vroegere jaren.

Deze velden en akkers zijn verdwenen door moderne landbouwmethoden, waarbij geen plaats meer was voor bloemenweiden. Gelukkig is de aandacht van siergrassen in de particuliere tuin toegenomen en heeft men ontdekt dat wanneer de bloei van vaste planten minder wordt, de siergrassen weer een heel andere aanblik aan de tuin geven en tot ver in de winter sierwaarde hebben. Denk maar aan Pennisetum; met zijn rupsachtige bloeiwijze geeft hij in de ochtenddauw een prachtige aanblik en de bloemen lijken dan wel twee keer zo groot. Wie een grote tuin heeft, kan Miscanthus aanplanten, die kunnen wel twee meter hoog worden. Een van de beste en mooiste is Miscanthus Flamingo (zie de foto). De naam zegt het al; hij heeft een mooie roze bloeiwijze met een prachtige herfstkleur. Een wat lagere vorm is Molinia (Pijpestrootje), waarvan de cultivar Moorhexe met bijna zwarte bloeistengels erg mooi is. Carex morrowii ‘Variegata’ is bij uitstek geschikt voor halfschaduw.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren