Abonnementen service: 035 - 2019505

Calamiteiten tijdens uw vakantie

Bosbranden, oorlogen, onvoorziene omstandigheden? Alles kan gebeuren tijdens uw vakantie. Zo woedden er recent flinke bosbranden in Canada. Rond de 25.000 mensen moesten worden geëvacueerd…

Calamiteitenfonds geeft garantie

Gelukkig hebben we in Nederland het calamiteitenfonds. Daarvoor wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd tijdens uw boeking van een pakketreis. Dat geeft u de garantie dat als zich bepaalde voorvallen voordoen tijdens de vakantie, u wordt geholpen en uw kosten gedekt worden. In Canada werd op 22 juli voor het plaatsje Jasper en het Jasper National Park een calamiteit uitgeroepen door het fonds wegens bosbranden. Een reisorganisatie kan de reisovereenkomst die is afgesproken dan niet meer uitvoeren. De reis moet worden aangepast of mensen moeten eerder terugkeren. De reisorganisatie regelt dan alles voor u en u krijgt eventuele extra kosten terug van hen. Zij kunnen dit weer declareren bij het calamiteitenfonds. 

Check uw polisvoorwaarden

Hebt u geen pakketreis en er gebeurt iets tijdens uw vakantie? Het is dan zaak om goed verzekerd te zijn. Check vooraf uw polisvoorwaarden wanneer u dekking heeft voor welke situaties. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren