Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Onze Kees

Zijn naam kwam niet voor in het lijstje ‘Politieke duiders op tv’ dat ‘de Volkskrant’ onlangs publiceerde. Desondanks – of misschien ook wel juist daarom – publiceerde de website over journalistiek Villamedia een ode aan Kees Boonman.

Foto: Kees Boonman (via ANP)

Kees (69) heeft jarenlange ervaring als verslaggever en politiek duider bij onder andere NOS, AVROTROS en KRO. Tegenwoordig bespreekt hij bij MAX iedere zaterdagochtend de politieke week in ‘Nieuwsweekend’ op NPO Radio 1 en schuift hij regelmatig aan in ‘Tijd voor MAX’ op NPO 1.

Paul Arends, voormalig tv- en radioredacteur (‘Argos’, ‘EenVandaag’) roemt Kees volkomen terecht als ‘de meest onafhankelijke politieke duider’. Indrukwekkend is zijn grondige voorbereiding. Hij houdt zich “voortdurend op in de wandelgangen van het Binnenhof op zoek naar nieuwe bronnen en hoor en wederhoor. Daarnaast heeft hij een jaloersmakend netwerk opgebouwd en leest hij zich een slag in de rondte met kranten uit binnen- en buitenland. Hij blijft altijd nieuwsgierig, kalm en ongenadig scherp in zijn analyses.”

Een verademing, misschien klein van stuk, maar groot op inhoud, wordt Kees genoemd. Met de aanbeveling aan wie met de verkiezingen goed beslagen ten ijs wil komen, vooral naar hem te luisteren.

Deze column las u in MAX Magazine editie 46. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren