Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Ik daag u uit!

Bent u creatief en in voor een uitdaging? Dan is dit uw kans! Na het succes van ‘De Nieuwe Vermeer’ gaat de grootste creatieve competitie van Nederland opnieuw van start.

In ‘De Gezonken Meesters’ staan zes meesterwerken centraal die in 1771 verloren zijn gegaan met het zinken van het schip Vrouw Maria. Werken van Gerard Dou, Paulus Potter, Gabriël Metsu, Gerard ter Borch, Adriaen van Ostade en Philips Wouwerman. ‘De Gezonken Meesters’ biedt creatief Nederland de unieke kans om een eigen versie te maken van één van de gezonken werken.

Alles mag, abstract of figuratief, geschilderd of op welke kunstzinnige manier dan ook. De winnende werken worden na afloop geëxposeerd op een bijzondere plek. Het programma, gepresenteerd door Dionne Stax, is in het voorjaar van 2025 te zien bij MAX.

We zijn dus nu op zoek naar creatievelingen. Voelt u zich aangesproken? Enthousiastelingen die deel uit willen maken vanhet project en binnen drie maanden een gezonken werk nieuw leven in willen blazen, kunnen zich opgeven via degezonkenmeesters.nl. Ervaring is geen vereiste, de wedstrijd is voor iedereen vanaf dertien jaar. Maar wacht niet te lang: aanmelden kan tot uiterlijk 28 april!

Dit en meer leest u in MAX Magazine 15. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren