Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Veilig werken

Het rapport van de commissie Van Rijn over grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroepen heeft veel stof doen opwaaien.

Dat ik publiekelijk meedeelde de signalen niet te herkennen voor de organisatie waarvoor ik verantwoordelijk ben, is wel uitgelegd alsof ik de bevindingen van de commissie zou bagatelliseren. Dat is geenszins het geval. Ik vind ook dat de mensen die nog steeds lichamelijke en psychische klachten ondervinden, hulp moeten krijgen.

Bij MAX doen we er alles aan om een veilige werkomgeving te hebben en te houden. Daarom hebben we ook meegewerkt aan het plan van aanpak van de NPO en de omroepen met tal van verbeterpunten. Het risico bestaat dat dit plan een ‘papieren tijger’ wordt met een commissie zus en een commissie zo. De cultuuromslag moet echt op de werkvloer plaatsvinden, in de hoofden van de leidinggevenden en medewerkers.

Het zou heel normaal moeten zijn dat je, zodra je voelt dat je onheus bejegend wordt, daar direct iets van kan zeggen. Daarom sta ik ook achter het afbouwen van tijdelijke contracten van medewerkers zodat iemand zich vrij voelt iets te zeggen en niet bang hoeft te zijn geen werk meer te hebben. Iedereen heeft recht op een veilige werkomgeving!

Deze column staat in MAX Magazine editie 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren