Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Tv-tip: nieuwe reeks MAX Skûtsje Journaal

Omroep MAX doet vanaf zaterdag 5 augustus twee weken lang elke dag verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. In het MAX skûtsje journaal gaat presentator Bert Haandrikman langs op de locaties waar de wedstrijden gehouden worden.

MAX Skûtsje Journaal 2023

Hij ontvangt deskundigen en bekende Nederlanders die liefhebber zijn van deze zeilwedstrijd. Zo analyseert Eelke Dykstra (Omrop Fryslân) dagelijks de wedstrijden en komen onder anderen Douwe Bob, advocaten-echtpaar Geert-Jan & Carry Knoops en Sippy Tigchelaar langs. Ook zijn er reportages over de schippers, de boten en de geschiedenis van deze typisch Friese tak van de zeilsport. Skûtsjes zijn lange, platte schepen die vroeger vracht vervoerden over de Friese wateren. De eerste wedstrijden ontstonden al zo’n twee eeuwen terug.

MAX Skûtsje Journaal is van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus om 17.25 uur live te zien bij MAX op NPO 1.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren