Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Wat maakt een nummer een zomerhit? MAX-dj’s leggen uit

Wie kent ze niet? Die aanstekelijke, vrolijke, lekkere zomerhits van toen. Paloma Blanca van George Baker, Mon Amour van BZN… Ze brengen ons helemaal in de zomersfeer. Wat maakt een nummer eigenlijk een zomerhit? En wat wordt dé hit van deze zomer? MAX-dj’s Erik de Zwart en Daniel Dekker vertellen het.

Top 40-dj Erik de Zwart

“Een van mijn leukste herinneringen heb ik aan de zomerhit van Donna Summer. Het was de zomer van 1977 en als 20-jarige ging ik met vrienden Nico en Willem voor het eerst met de auto naar het buitenland op vakantie. Eerste stop was een camping in Noord-Italië aan het Lago Maggiore. Het restaurant annex café was tevens de dorpskroeg en het entertainment bestond naast oude mannetjes die zaten te kaarten uit een jukebox. En zo galmde iedere dag en meerdere keren per uur ‘I Feel Love’ uit de speakers. Dat werkte zeker op de hormonen van de aanwezige jeugd, want ik heb fijne herinneringen aan de zwoele Italiaanse nachten op die camping…”

Donna Summer met I Feel Love.

Erik de Zwart.

Radiopresentator Daniel Dekker

“Een goede zomerhit is een oorwurm. Die wil je iedere keer opnieuw horen, maakt je vrolijk en je moet een stukje kunnen meezingen. Maakt ook niet uit in welke taal, op het strand of op de camping zing je in het Spaans of Italiaans lekker mee. En o ja, bij een echte zomerhit hoort een dansje natuurlijk. Ik heb meteen de macarena in de benen, of Las Ketchup met de ‘Ketchup Song’. Dit jaar wordt ‘Zomernacht in Griekenland’ van Marco Schuitmaker de zomerhit. Eén keer horen is meezingen! De sirtaki kun je vast gaan oefenen.”

Zomernacht in Griekenland van Marco Schuitmaker

Daniel Dekker.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren