Abonnementen service: 035 - 2019505

Karin Bloemen 40 jaar in het vak: ‘Ik heb voor het geluk gekozen’

Karin Bloemen (63) viert dit jaar dat ze veertig jaar in het vak zit. Om dat te vieren gaf ze samen met het Metropole Orkest een bijzonder jubileumconcert dat in twee delen te zien zal zijn bij Omroep MAX. In een gesprek met de theaterdiva vertelt ze over de hoogte- en dieptepunten in haar leven.

Wat waren absolute hoogtepunten in jouw artiestenbestaan?

“Het millenniumconcert op de Dam voor 80.000 mensen, mijn 25-jarig jubileum in Carré in 2008, dit concert met het Metropole Orkest met mijn allermooiste liedjes. Maar ook dat ik tien keer heb mogen optreden tijdens het Quality of Life Gala, waarmee we zo’n beetje elf miljoen hebben ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker.”

Veertig jaar op de planken. Met wat voor gevoel kijk jij terug?

“In één woord; dankbaarheid! Dat ik al veertig jaar dit werk mag doen, mijn centjes daarmee heb kunnen verdienen en heb mogen toveren voor het publiek. Echt supergaaf. Niet meer en niet minder. Ook dankbaar dat het publiek bij me is gekomen en dat mijn lichaam, stem en geest het hebben volgehouden. Want het is zwaar werk.”

Het volledige interview met Karin Bloemen leest u in de 28e editie van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren