Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Ik blijf gewoon werken bij KNGF Geleidehonden’

Ruim drie miljoen kijkers zagen hoe Mercedes Roggen (26) winnaar werd van het tiende seizoen van ‘Heel Holland Bakt’. De nieuwbakken kampioen van het jubilerende seizoen vertelt dat ze dankzij haar deelname haar hart heeft leren volgen.

Hoe kijk jij terug op je afgelopen bakavontuur?
“Met een glimlach van oor tot oor. Ik heb mijn bak­passie verder kunnen ontwikkelen, ik heb mezelf beter leren kennen en ik heb ook nog eens negen superlieve vrienden erbij die dezelfde passie delen. En de winst is natuurlijk de kers op de taart, een droom die uitkomt.”

Dat was best nog verrassend, velen dachten dat Jan de winst zou pakken. Zag je het zelf aankomen?
“Ik was in shock toen André van Duin mijn foto als winnaar uit de envelop haalde. Echt een heel grote verrassing. Ook al zie je het tegelijkertijd toch aankomen. Want ik had denk ik wel het beste jury­commentaar in de finale, terwijl Jan inderdaad een slechte dag had. Jan had de meeste speldjes als Meesterbakker gewonnen, dus ik denk dat het publiek hem daardoor misschien de meeste kansen toedichtte. Maar ik heb wel een heel seizoen stabiel en goed gebakken, ben vaak tweede geweest, met altijd een creatieve eigen twist aan baksels. Ik denk dat ik zeker terecht gewonnen heb.”

Je zou er duizelig van worden
Tijdens een seizoen ‘Heel Holland Bakt’ gaan er duizelingwekkende hoeveelheden boter, suiker en meel doorheen;
1.562 eieren,
28.795 gram bloem,
61.024 gram suiker,
18.853 gram amandelmeel,
45.760 gram boter,
19.571 milliliter melk,
28.754 milliliter slagroom en
104 vanillestokjes!

En dat levert dan 60 appelkoeken,
72 kerstzoenen, 8 broden, 350 boterbabbelaars, 36 michelettes, 30 loempia’s en 66 taarten op!

Leest het gehele interview in Max Magazine ( nu in de winkel).

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren