Abonnementen service: 035 - 2019505

Danny en René Froger: ‘Ik had hier niet gezeten als mijn ziekte niet op tijd ontdekt was’

Ze waren elkaar bijna kwijt; de ene kreeg jong kanker, de ander een zwaar auto-ongeluk. Dus realiseren zangers René en zoon Danny Froger zich altijd hoe waardevol familie is, no matter what. René: “Als familie zorgen we goed voor elkaar.”

Familie

René: “Ik kom uit een warm nest en heb zo’n onvoorstelbare fijne jeugd gehad. En ik heb geprobeerd om dit aan jullie door te geven. Onze familie is van nature organisch; we kennen allemaal normen en waarden, en luisteren naar elkaar.’’

Danny: “Jij en mama hebben dat ook héél goed gedaan met de scheiding. Ik was nog een baby en wist niet beter, maar later als kind zag ik wel dat jullie in harmonie met elkaar omgingen.’’

René: “Ik heb jou en je zus wél te weinig gezien, maar dat gevoel houd je altijd als vader. Ik had honderdduizenden uren in jullie moeten stoppen, maar die tijd had ik niet. Na jouw geboorte scoorde ik mijn eerste hit. Het was niet normaal druk.’’

Danny: “Ik heb je dat nooit verweten en kwam ook helemaal niks tekort. Je hield ons soms van school om doordeweeks leuke dingen met ons te doen.’’

René: “Gelukkig kon ik dit soort afspraken maken. En je had een lieve stiefvader, één van mijn beste vrienden. Tot zijn dood heeft hij fantastisch voor jullie gezorgd en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor.’’

Danny: “Natasja heeft vanaf het moment dat jullie samen waren ook altijd gezorgd dat ik me thuis bij jullie voelde. Van jou en mama heb ik geleerd dat je niet willens en wetens bij elkaar moet blijven om de kinderen. En dat je beter op tijd de knoop kunt doorhakken voor je met modder gaat gooien.’’

René: “Je wilt door in je leven. We probeerden een zo goed mogelijke keuze te maken met in ons achterhoofd: zo weinig mogelijk pijn voor jullie. Na de scheiding hebben we ook veel contact gehouden met de opa’s en oma’s van beide kanten. Je moeder is hier ook afgelopen Kerst en oud en nieuw geweest.’’

Danny: “Ik vind het fijn dat het zo kan.’’

Lees de rest van het interview in MAX Magazine editie 18. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren