Abonnementen service: 035 - 2019505

De mahoniestruik is een veelzijdige winterbloeier

De mahoniestruik heeft mooie groenblijvende bladeren en soms geurende bloemen. De planten zijn geschikt voor een haag, windsingel of als mooie solitaire winterbloeier. Ze houden van een zonnige standplaats en goede losse grond, die voedselrijk en voldoende vochtig moet zijn.

Snoeien is niet echt nodig, maar soms kunnen oude takken tot de grond afgezaagd worden. Bij ons is de meest bekend Mahonia aquilegifolium; deze struik bloeit in de lente en de bladeren krijgen in de winter een paarse tint. Onbekend is Mahonia lomarriifolia; deze kan wel vier meter hoog worden en nogal breed. De bladeren zijn nogal stekelig en dat vinden we weer terug in de vele kruisingen die gedaan zijn met Mahonia aquilegifolia.

Eén van de mooiste kruisingen is Mahonia media ‘Winter Sun’, die in Nederland veel wordt aangeboden. Deze struik bloeit van december tot april met prachtige gele bloemen. Als de struik enige jaren oud is, kan hij meerdere bloemen geven. Hij kan 150 cm hoog worden en houdt van zon of lichte schaduw. Zijn bloemen geuren heerlijk.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren