Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Plant eens een prunus

Prunus is een groot geslacht, ook kersen, pruimen, abrikozen, nectarines en amandelen vallen eronder. Vooral de bloei in het voorjaar is de moeite waard om ze als heester of boom in de tuin te planten. En dan volgen soms de heerlijke vruchten nog!

Prunus laurocerasus wordt vaak gebruikt om hagen te vormen. Veel prunussen worden in het voorjaar als heester aangeboden voor de soms vroege bloei. Prunus cerasifera ‘Nigra’ is een vroegbloeiende boom met bleekroze bloemen. Na de bloei ontstaat het dieppaarse blad. Wie geen plaats heeft voor een boom in de tuin kan een zuilvorm planten. Prunus ‘Amanogawa’ heeft een smalle groeiwijze en draagt geurende half­gevulde witte of bleekroze bloemen. Een aanrader is Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ (Japanse sierkers), die meestal als boom groeit.

De bloei begint aan het einde van de herfst (november) en duurt tot in het voorjaar. De planttijd is vanaf begin november tot eind maart. Prunussen houden van zon en vochtige grond. Geef ze een stikstofrijke mest, bijvoorbeeld echte koemest, waarover de laatste tijd zo veel te doen is.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren