Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo vliegt u vanaf Schiphol zonder lang wachten

Bron foto: ANP

Begin uw vliegvakantie vanaf het moordend drukke Schiphol stressvrij en zonder overbodig wachten met deze tips van reisredacteur Thijs Joosten.

  • Check vooraf online in (vaak 24 uur vooraf), controleer goed alle vereiste documenten en check of er niets in uw handbagage zit wat verboden is, zoals vloeistoffen of een nagelschaartje.
  • Als u bij Corendon of Transavia boekt, kunt u gebruikmaken van hun koffer-pickup-service. Dan wordt uw koffer vooraf thuis opgehaald en hoeft u op Schiphol niet in de rij te staan bij de incheckbalie.
  • Het heeft weinig zin om alleen met handbagage te reizen. Het grootste knelpunt op Schiphol is namelijk de security, en daar moet handbagage toch worden gecontroleerd.
  • Kom ruim op tijd maar niet té vroeg. Wie langer dan vier uur voor vertrek op Schiphol aankomt, loopt het risico nog niet naar binnen te kunnen. Anders wordt het binnen alsnog overvol. Bovendien zijn de incheckbalies pas drie uur voor vertrek open.
  • Als u niet aan de schoolvakanties bent gebonden, reis dan bij voorkeur niet in het drukke hoogseizoen. 
  • Kijk of u kunt vertrekken op de luchthaven van bijvoorbeeld Rotterdam, Eindhoven of Maastricht. Daar is het lang niet zo druk. Het aantal bestemmingen is wel veel kleiner. Deze tip is dus niet voor alle vakantiegangers even handig.
  • Boek een hotel bij Schiphol met een “park, sleep and fly”-arrangement. Uw auto blijft tijdens de vakantie bij het hotel staan. En op de vertrekdag reist u stressvrij met de hotelshuttle naar de luchthaven. Er is zelfs een hotel in het luchthavengebouw: Yotelair Schiphol Airport. U betaalt wel fors voor dit gemak.
  • Wie vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegt, kan de avond voor vertrek al zijn ruimbagage afgeven op de luchthaven. De volgende dag kunt u direct door naar de securitycheck. Fletcher Hotels, dat twee hotels op Rotterdam The Hague Airport met in totaal ruim vierhonderd parkeerplaatsen heeft, biedt het ‘Super relaxed op reis arrangement’ aan, inclusief overnachting op de dag voor vertrek. Naar wens kan ook een parkeerplaats voor de auto tijdens de vakantie worden gereserveerd. Op de vertrekdag staat het ontbijt al vanaf 5:00 uur klaar.
  • Vliegt u met een overstap? Houd er dan rekening mee dat andere Europese luchthavens dezelfde personeelsproblemen hebben. Daardoor is het er even druk. Check vooraf of uw overstaptijd lang genoeg is. Neem zonodig een latere vlucht.
  • Kijk op www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/vandaag om te zien hoe druk het naar verwachting op uw reisdag wordt.
  • Ten slotte: maak u niet onnodig druk en wees aardig voor uzelf en de mensen om u heen. Het is eventjes op de tanden bijten, maar morgen ligt u heerlijk op het strand en is de stress als sneeuw voor de zon verdwenen.

Bron: PlusOnline

Geschreven door: Thijs Joosten

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren