Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo houdt u langer plezier van uw eenjarigen

Veel eenjarigen worden ook in de border geplant of gezaaid. Het voordeel van eenjarigen is dat ze meestal erg lang bloeien. Deze bloei is te bevorderen door de uitgebloeide bloemen weg te knippen, zodat ze na een korte tijd weer met bloei beginnen. Geef ze ook een keer per maand een beetje mest en bij droogte voldoende water.

Eenjarigen worden ook gebruikt om gaten in de border te vullen; als vaste planten of bolgewassen zijn uitgebloeid, poot men vaak eenjarigen om kleur te houden. Als u deze eenjarigen in mei in potten plant, zijn ze eenvoudig met pot en al in de border te zetten. Veel eenjarigen kunnen schaduw verdragen; een bekend voorbeeld zijn de begonia’s. Zowel de kleinbloemige als de bolbegonia’s bloeien rijk in de schaduw.

Ook hangbegonia’s adviseer ik, want deze bloeien tot de vorst. Ook hier altijd de uitgebloeide bloemen verwijderen. Ook tabaksplanten doen het goed in de schaduw. Nicotiana sylvestris wordt anderhalve meter hoog met prachtige witte bloemen, die ook nog heerlijk geuren. Nicotiana langsdorfi i maakt trossen groenige bloemen en wordt ruim een meter hoog. Eenlaagkruipend plantje voor de schaduw is Persicaria capitata, een goede bodembedekker.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren