Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Een steentje

Zoals u weet heeft de zorg om de veiligheid van onze medewerkers en gasten mijn grootste aandacht. Ik doe er alles aan om corona buiten de kantoor- en studiodeuren te houden.

Helaas lukt dat niet altijd, maar de risico’s houden we zo wel beperkt. Elders in de wereld beschikt men echter niet of nauwelijks over de middelen om besmettingen tegen te gaan. Daar mogen we onze ogen niet voor sluiten. Vorige week mocht ik in Ba˘lt¸i namens Stichting MAX Maakt Mogelijk maar liefst zeventien vrachtwagens vol met beschermingsmiddelen tegen corona overhandigen aan Ala Nemerenco, de minister van Gezondheid in Moldavië.

De producten zijn gratis beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). MAX Maakt Mogelijk nam het gehele transport en de logistiek op zich. Sinds 2007 is MAX Maakt Mogelijk zeer actief in Moldavië, één van de armste landen van Europa. Toen ik afgelopen najaar hoorde van de grote tekorten aan beschermingsmiddelen in ziekenhuizen en instellingen daar, heb ik contact opgenomen met VWS.

Ik ben ongeloofl ijk blij met deze donatie van onze overheid. Hiermee kunnen we honderden zorgverleners in Moldavië voorzien van mondkapjes, beschermingsbrillen, handschoenen, schorten en desinfectiemiddel. Net als in Nederland pieken ook in Moldavië de infectiecijfers. We zullen toezien op een goede verdeling van de middelen waarmee we ons steentje bijdragen aan het indammen van de pandemie.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren