Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Punt erachter?

We mogen natuurlijk niet te vroeg juichen, maar het licht aan het eind van die donkere coronatunnel komt nu toch wel steeds helderder in beeld. Als je om je heen kijkt, vooral met dat mooie weer van de laatste tijd, zie je nog maar weinig dat herinnert aan die oneindig lijkende pandemieperiode vol angst, spanning en verdriet. Vrolijke mensen op terrasjes, barbecues in de tuinen, waterpret, de opkrabbelende culturele sector, de – met haperingen – herstellende economie… Moeten we er dan een punt achter zetten, die nare tijd achter ons laten en niet meer omkijken? Nee, ik ondersteun juist van harte de oproep aan de regering om een nationale coronaherdenking te organiseren. Andere landen als Amerika, Engeland en Duitsland zijn ons daarin al op indrukwekkende wijze voorgegaan. De coronacrisis heeft onnoemelijk veel mensen leed bezorgd, vooral degenen die dierbaren verloren aan de virusinfectie, heeft tot verdeeldheid in de samenleving geleid en zal nog lang een stempel blijven drukken op de gezondheid van individuen en de staat. Daar moeten we waardig bij stilstaan, ook om het land te herenigen. Wat mij betreft hoeft dat niet een jaarlijks terugkerende gebeurtenis te worden zoals de Dodenherdenking op 4 mei. Maar om deze traumatische ervaringen te kunnen verwerken kan een nationale herdenking na de zomer zeker een bijdrage leveren.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren