Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: De rust van Vlaams-Brabant

Nu de mogelijkheden voor een verre reis over de grens onzeker zijn, helpt MAX Magazine u op weg door iedere week aandacht te besteden aan wandelingen in de Benelux die genomineerd zijn voor de titel ‘mooiste route van 2020’.

Het wandelnetwerk de Merode is met 170 kilometer uitgebreid en strekt zich nu uit over drie provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. In het traject negen gemeenten: Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

De vlakke Kempen lopen hier naadloos over in het heuvelachtige Hageland. De Grote Nete en de Demer rijgen het gevarieerde landschap vol fotogenieke plaatjes aan elkaar. Wat een rust, wat een natuurschoon. Een prachtige streek met heide, vennen en bossen.

Tussen het groen en het erfgoed door loopt de wandelroute langs stemmige dorpjes, machtige kastelen en oude abdijen. Het wandelnetwerk de Merode omvat in totaal ruim 700 kilometer, met zorg uitgekozen trajecten. Goed te bestuderen op twee scheurvaste waterbestendige kaarten, met op de achterzijde informatie over de streek, tips en praktische info.

fietsenwandelbeurs.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren