Abonnementen service: 035 - 2019505

Leesinspiratie nodig? Dit zijn uw boekentips!

Via de MAX Magazine-nieuwsbrief vroegen we lezers hun favoriete boeken met ons te delen. U reageerde massaal. Hieronder zetten we een paar tips op een rij.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Lolkje: “’Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens ben ik momenteel aan het lezen. Het is een prachtig boek. Zo ook de literaire thriller ‘De Camino’ van Anya Niewierra: schitterend en spannend.”

Claire: “Voor de liefhebbers van het populaire boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ raad ik het boek ‘Vers water voor de bloemen’ aan van schrijfster Valérie Perrin.”

Lars Kepler

Stan: “Ik ben een fan van Scandinavische thrillers. De boeken van Lars Kepler zijn een aanrader.”

Millennium

Gjalt: “De trilogie van Millennium van de Zweedse schrijver Stieg Larsson, die helaas in 2004 is overleden.”

Madame le Commissaire

Joost: “Mijn suggestie is de Madame le Commissaire-serie (misdaadromans) van Pierre Martin. De thrillers van Pierre Martin gaan over een vrouwelijke commissaris en spelen zich af in Zuid-Frankrijk.”

Lucinda Riley

Corrie: “Mijn thrillertip voor deze zomer is het boek ‘De geheimen van de kostschool’ van Lucinda Riley. Een echte aanrader!”

Fred: “Als je niet van thrillers houdt is het boek ‘Anders bekeken’ van Maj B Henrikson een aanrader. Dit boek is van hetzelfde genre als De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Het leest erg lekker weg en is ideaal voor op vakantie.”

Kind aan huis

Ank: “Ik vind de strip ‘Kind aan huis’ in MAX Magazine geweldig.” De belevenissen van Herman, zijn vrouw Geke, zoon Eddie en diens gezin zijn gebundeld in een boek.

In een donker, donker bos

Henny: “Een heel goede thriller is ‘In een donker, donker bos’ van Ruth Ware.”

Zoete, Zoete Wraak BV

Henny: “Ook heel leuk is ‘Zoete, Zoete Wraak BV’ van Jonas Johansson. Hierin lees je hoe het zorgvuldig opgebouwde leven van een succesvolle kunsthandelaar uit Stockholm volledig overhoop wordt gegooid als hij te horen krijgt dat hij de vader van de zestienjarige Kevin is en voor hem moet zorgen. Fijne boeken om de regentijd door te komen!”

Jo Claes en Donna Leon

Elly: ”Aanrader is de serie van de hand van Jo Claes, een Vlaamse auteur, beginnend met het boek ‘De zaak Torfs’. Het verhaal gaat over de Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg. Je leert de stad een beetje kennen en er komen af en toe lekkere gerechtjes en mooie wijnen voorbij. En uiteraard de nodige misdaad.

Nog een aanrader is de serie over commissaris Brunetti van de hand van Donna Leon. Het eerste boek heet ‘Dood van een maestro’. Het verhaal speelt zich af in Venetië en is geweldig goed en pakkend geschreven. Mevrouw Leon heeft meer dan 30 jaar in Venetië gewoond, is inmiddels 80 jaar en zowaar: ze heeft een nieuw deel uitgebracht uit de serie. Dat is inmiddels deel 31!”

Lees ook: 10 heerlijke thrillertips voor deze zomer

 

 

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren