Abonnementen service: 035 - 2019505

10 heerlijke thrillertips voor deze zomer

Bent u nog op zoek naar een spannend boek om bijvoorbeeld lekker te lezen op vakantie? We geven tien thrillertips met een spannend plot. Waarschuwing: eenmaal begonnen met lezen, kunt u deze boeken niet meer wegleggen.

1. De bevertheorie van Antti Tuomainen

Een spannende en humoristische roman over Henri Koskinen, een verzekeringswiskundige die ook een avonturenpark bezit. Hij probeert een vaderfiguur te zijn voor de dochter van zijn vriendin, maar raakt verstrikt in een web van misdaad en moord. Hij moet zijn wiskundige vaardigheden gebruiken om de mysterieuze doden in zijn park op te lossen en zijn gezin te beschermen.

Uitg. Prometheus, €22,50; e-book €13,99.

2. Hoe vermoord ik mijn familie? van Bella Mackie

Grace Bernard zweert wraak op haar miljonairsvader en zijn familie, die haar stervende moeder hebben afgewezen. Ze vermoordt zes familieleden op ingenieuze wijze, maar wordt opgepakt voor een moord die ze niet heeft gepleegd. Ze laat een bekentenis achter in een kluis, die niemand ooit zal vinden.

Uitg. The House of Books, €15; e-book €7,99.

3. Na die nacht van Karin Slaughter

Arts Sara Linton overleefde vijftien jaar geleden een gewelddadige aanval. Als ze een patiënte met vergelijkbare verwondingen behandelt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden. Samen met haar verloofde Will Trent, een politieagent, probeert ze de waarheid te achterhalen.

Uitg. Harper Collins, € €24,99; e-book €14,99.

4. Iselin was bijna thuis van Ørjan Karlsson

Een inspecteur en een rechercheur onderzoeken de moord op twee vrouwen in Bodø, een stad in het noorden van Noorwegen. Ze volgen het spoor van een rijke verdachte, maar stuiten op een duister geheim.

Uitg. Marmer, €21,99; e-book €13,99.

5. Tijgerlelie van Marion Pauw

Een groep vrienden huurt in 2006 een vakantiehuis in de Ardennen en spelen een spel dat al snel uit de hand loopt waardoor er vreselijke dingen gebeuren. Zeventien jaar later wordt een van de vrienden dood gevonden. De andere vrienden worden verdacht van moord en moeten hun verleden onder ogen zien.

Uitg. Ambo Anthos, €22,99; e-book €13,99.

6. Het Chalet van Sarah Goodwin

Een koppel strandt op weg naar een bruiloft in een oud chalet in de Pyreneeën. De volgende ochtend is de man verdwenen. De vrouw zoekt wanhopig naar hem, maar ontdekt een gruwelijk geheim. Een thriller over vertrouwen, verraad en overleven.

Uitg. Ambo Anthos, €22,99; e-book €7,99.

7. De nazaten van Saskia Noort

Karen Brouwers leeft al tien jaar met haar twee dochters en haar zoontje Mik teruggetrokken op het Noord-Brabantse platteland om het verleden te vergeten. Maar als ze op een ochtend samen met Mik wordt klemgereden, blijken er banden te zijn die niet zomaar verbroken kunnen worden.

Uitg. The House of Books, €24,99; e-book €14,99.

8. De terugkeer van Mia van Samuel Björk

Mia, een ex-politieagent, zoekt rust op het Noorse eiland Hitra, maar raakt betrokken bij een moordzaak. Een meisje vraagt haar om een vermiste jongen te vinden, wiens naam in bloed is geschreven op een lijk. Mia werkt samen met haar oude baas Munch en andere agenten om de waarheid te ontrafelen.

Uitg. Luitingh Sijthoff, €22,99; e-book €14,99.

9. De regels van het spel van Marijke Verhoeven

De levens van de drie vrouwen raken met elkaar verstrengeld tijdens de voorbereidingen van een ABBA-tributeconcert voor het goede doel in Denemarken. Tess botst met een chef-kok die haar het leven zuur maakt, Lotta rouwt nog om haar overleden man maar vindt een nieuwe liefde en zangeres Mia heeft een geheim dat haar carrière kan verwoesten.

Uitg. Crime Compagnie, €19,95; e-book €8,99.

10. Nieuw bloed van Jet van Vuuren

Barbara van Eck, een ex-rechercheur, wordt kattenoppas bij een seniorencomplex. Ze ontdekt dat de bewoners een voor een sterven en vermoedt dat er een moordenaar in het complex is. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de bewoners allemaal een geheim hebben.

Uitg. Uitg. Ambo Anthos, €17,50; e-book €11,99.

Lees ook: 3 x boekentips door Wim Daniëls

 

Auteur: René Boers
Bron: PlusOnline

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren