Abonnementen service: 035 - 2019505

Uittip: oneindige bollenvelden in de kop van Noord-Holland

In en rond de Noord-Hollandse Zijperpolder (gemeente Schagen) ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. De trotse bewoners uit ‘De Kop van Noord-Holland’ organiseren zelf allerlei activiteiten in de tijd dat de velden daar in bloei staan. Meer dan 150 vrijwilligers zijn betrokken bij de organisatie van evenementen om het publiek van dichtbij en informeel kennis te laten maken met de oneindige velden vol bloeiende tulpen, hyacinten en narcissen.

Op 21 april vindt de Wandeldag plaats en op 28 april de Fietsdag. Ook is er een kunstexpositie en zelfs een schrijf- en schilderworkshop. Een gratis pendelbus sluit aan op het openbaar vervoer voor de Wandeldag en in het gebied zelf rijdt een BloembollenBoemel rond, met name voor mensen die slecht ter been zijn. Kijk voor meer informatie op bloeiendzijpe.nl.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 13-14. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren