Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Westfriese Omringdijk

De Westfriese Omringdijk dateert van ongeveer 1250. Eeuwenlang hebben inwoners van het waterland gewerkt aan de dijk die hen moest beschermen tegen het water.

Tegen de stormen uit het noordwesten en de dreiging van wat toen de Zuiderzee was. Dit 150 km lange nieuwe streekpad van Wandelnet.nl volgt de iconische, eeuwenoude Westfriese Omringdijk in Noord-Holland. De route voert van Hoorn langs de Beemster naar Alkmaar en vervolgens langs het Noordhollandschkanaal.

Dan langs een hoge smalle dijk naar Schagen. Onderweg de restanten van dijkdoorbraken in de vroege middeleeuwen – de littekens in het landschap. Via kasteel Radboud in Medemblik naar Enkhuizen, een van de prachtige, authentieke Zuiderzeesteden. wandelnet.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren