Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Alleen samen

Alleen samen krijgen we corona onder controle.’ Die tekst zal u vast wel zijn opgevallen. Hij staat bijvoorbeeld in veelvoud op de wand waarvoor Rutte en De Jonge hun coronapersconferenties houden.

Een intrigerende tekst, vooral de combinatie van die tegengestelde woorden ‘alleen’ en ‘samen’. Vorige week benadrukte Rutte nog eens dat ‘samen’: “Want we hebben elkaar nodig om elkaar en onszelf te beschermen.” Tegelijkertijd zijn de meeste maatregelen erop gericht om de contacten tussen mensen te beperken. Uiteraard met de beste bedoelingen: het verkleinen van het besmettingsrisico. Maar ik merk ook dat dit ertoe leidt dat meer mensen zich eenzaam voelen. Aandacht hebben voor elkaar helpt; aandacht voor verdriet, teleurstellingen en onzekerheid die mensen ervaren door de coronacrisis. Hoe helpen we elkaar hier doorheen en er weer bovenop? Vanuit die gedachte is de Rijksoverheid in oktober de website aandachtvoorelkaar.nl gestart. U vindt er voorbeelden van goede ideeën en activiteiten, hulpmogelijkheden en persoonlijke verhalen die je raken. Bezoek die site eens en laat u inspireren. En kijk op 17 december om 21.20 uur op NPO 1 naar ons programma gewijd aan dit thema: aandacht voor elkaar.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren