Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: In memoriam

Vorige week is Caroline Kaart overleden. De bekende operazangeres, zangpedagoge en radiopresentatrice ontmoette ik twee jaar geleden voor een opname van ‘MAX Maakt Mogelijk’.

De van oorsprong Schotse die zo veel furore had gemaakt in de theaters, trof ik aan in deplorabele toestand: verdrietig, vereenzaamd – geen familie, geen kinderen – en in diepe financiële schulden.

We besloten ons over haar te ontfermen; collega Truus Köster bezocht haar wekelijks en ik zocht haar ook regelmatig op in het Rosa Spier Huis in Laren. Caroline stelde dat enorm op prijs; ze noemde ons haar MAX-familie. Twee dagen voor haar overlijden was ik nog bij haar; als gevolg van een hersenbloeding kon ze niet meer praten.

Maar ze lachte en kneep in mijn hand. Ik heb platen voor haar gedraaid uit haar rijke repertoire. Dinsdag is ze gecremeerd, in haar favoriete witte blouse met Schotse ruit. Een leuke, lieve, charmante en parmantige dame. Caroline Kaart is 88 jaar geworden. Directie en medewerkers van het Rosa Spier Huis dank ik voor hun goede zorgen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren