Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HuishoudTIP: Brandplek in tapijt

Is een brandplek in een tapijt te repareren? Mij overkwam het een jaar of veertig geleden, toen opa van dik in de tachtig op de bank in slaap viel en zijn brandende sigaar op ons hoogpolige tapijt viel.

Het verbrande stukje heb ik met een stanleymesje voorzichtig weggesneden. Daarna sneed ik een stukje van hetzelfde tapijt af dat ik had bewaard en plakte dit netjes met sterke lijm op de plek. U moet dus altijd een stukje tapijt bewaren. Anders kunt u een stukje op een onopvallende plek, bijvoorbeeld onder een kastje, wegsnijden.

Mijn operatie slaagde aardig, maar mijn vrouw schudde bij thuiskomst het hoofd. Zij verplaatste de salontafel met dikke poten een stukje, zodat deze ook op de verbrande plek kwam te staan. Opa rookte voortaan in de tuin.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren