Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Doe een stukje Stelling

Midden in de drukke randstad rondom Amsterdam ligt verscholen in het groen de Stelling van Amsterdam, een 135 kilometer lange kring van 46 forten, batterijen, sluizen en liniedijken.

Rond de voorlaatste eeuwwisseling aangelegd als bescherming van de hoofdstad. Door het tussenliggende land onder water te zetten, kon de vijand op afstand worden gehouden. Het militaire verdedigingswerk staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Wie het bijzondere monument op eigen gelegenheid eens wil ontdekken, maakt een keuze uit de 28 fietstochten die nu bij elkaar staan op de website van de Stelling. Met uitvoerige beschrijvingen, een uitprintbaar routekaartje en opsomming van fietsknooppunten. Veel forten zijn te bezoeken, maar vanwege de coronabeperkingen is het verstandig na te gaan of ook de locaties alweer voor publiek toegankelijk zijn. Klik daarvoor even door naar het fort van bestemming. stellingvanamsterdam.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren