Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Dafjes

In mijn jeugd was de lelijke eend hip en het Dafje meer iets voor bejaarden. Nu kijk ik toch met andere ogen naar deze vernuftige auto van Nederlands fabricaat, die inmiddels tot het nationale erfgoed behoort.

Het model heeft een prominente plek in het vernieuwde en uitgebreide DAF Museum te Eindhoven. De vaste tentoonstelling begint in de originele constructiewerkplaats De Smidse waar Hub en Wim van Doorne in 1928 begonnen met het bouwen van aanhangers. In negentig jaar maakte de onderneming een enorme ontwikkeling door; met nieuwe producten en een afzet over de hele wereld. Bedrijfswagens, militaire voertuigen, bussen en in 1958 de eerste personenauto. De geschiedenis wordt aan de hand van een tijdlijn tentoongesteld. Iconen uit de collectie van het eigen wagenpark zijn er te zien, maar ook modellen van prototypes die nooit in productie werden genomen. dafmuseum.nl 06-17962699

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren