Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Tip van Léon: De wolf is terug

Door waarneming en beelden met camera­vallen is er niemand meer die twijfelt aan de aanwezigheid van de wolf in de Nederlandse natuur.

Op de Veluwe is zelfs een paartje met drie welpen gezien. Daarmee heeft zich hier definitief een populatie gevestigd en gaat het niet langer om verdwaalde of zwervende dieren die in het Duitse grensgebied de weg zijn kwijtgeraakt. Naast enthousiaste reacties worden ook zorgen geuit. Met name bij terreineigenaren en schapenhouders. Vaak gebaseerd op vooroordelen. Net als bij de vos bestaan er veel misverstanden over dit roofdier. Het PWN, drinkwaterproducent in Noord-Holland en beheerder van het duinreservaat Kennemerland, heeft een wisseltentoonstelling laten ontwikkelen over het gedrag van de wolf. Ook leuk voor (klein)kinderen. Vanaf half oktober te zien in het bezoekerscentrum De Hoep te Bakkum, midden in de bossen. Vlak bij het strand en goed te combineren met een fietstochtje. Rijwielen zijn te huur op het nabijgelegen NS Station Castricum en aan de overkant bij restaurant Johanna’s Hof.

20 okt. tot medio april /pwn.nl /0251-661066

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren