Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Fijne vakantie

Op 6 juli is het zover; dan starten de schoolvakanties. Eerst in de regio Zuid, een week later gevolgd door de regio Noord en weer een week daarna de regio Midden.

De grote uittocht is ophanden (hoewel bijna de helft van de Nederlanders thuis of in eigen land blijft, zie pagina 10). Hoe dan ook: eenzame ouderen voelen zich in de zomermaanden nog meer alleen dan anders. Dat komt doordat buren, vrienden, familie en vrijwilligers veelal op vakantie zijn, er op televisie veel herhalingen te zien zijn en de wekelijkse structuur van gezellige clubs wordt doorbroken. Telefonische hulpdiensten die eenzame ouderen te woord staan, zoals Sensoor, verwachten de komende periode veel meer telefoontjes dan in de maanden ervoor. ‘Ik zie en hoor helemaal niemand’ is een veelgehoorde klacht. Meer dan anderen gaan ouderen gebukt onder de zomerwarmte; ze missen hun ‘loopje’ en het is stiller op straat, waardoor ze zich extra alleen voelen. Dat geldt trouwens voor alle mensen die door een beperking aan huis gekluisterd zijn. Nu doet MAX er alles aan om juist in de zomerperiode tv-kijkers te verrassen met nieuwe programma’s, maar ik kan me dat gevoel van in de steek gelaten zijn heel goed voorstellen. Ik roep u dan ook op om waar mogelijk ouderen in uw omgeving juist de komende maanden extra aandacht te geven. Maak het regelen van vervangend bezoek tijdens uw afwezigheid onderdeel van uw vakantieplannen. Gun uw dierbare ouderen zo ook een fijne vakantieperiode!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren