Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Verdriet en vreugde

Ik werd afgelopen week getroffen door de vele blijken van medeleven uit de hele samenleving na het overlijden van Mies Bouwman.
Het liet nog maar eens zien hoe veel zij heeft betekend voor de Nederlandse televisie.

De kijkers van MAX zijn met Mies opgegroeid en hebben van haar tv-optredens genoten. Die massale publieke waardering biedt haar familie en dierbaren hopelijk veel troost. Er is deze week gelukkig ook heuglijk nieuws te melden: politiek commentator Kees Boonman is terug op NPO Radio 1 en wel bij ‘Nieuwsweekend’ van MAX! Boonman beweegt zich al zo’n veertig jaar op het Haagse Binnenhof en kent de achterkamertjes beter dan wie ook. Hij is een uiterst ervaren journalist en dankzij zijn originele en bescheiden, maar zeer scherpe stijl vind ik hem heel erg prettig om naar te luisteren. Kees presenteerde onder meer elf jaar lang ‘Kamerbreed’ op NPO Radio 1 dat in december vorig jaar ophield te bestaan. Met zijn wekelijkse analyse in ‘Nieuwsweekend’ is hij terug op de zender en daar op de zaterdagochtend als het ware ‘herenigd’ met Mieke van der Weij en Peter de Bie. Vanaf 3 maart doet Kees weer op zijn karakteristieke manier verslag van wat hij als meest opmerkelijk heeft ervaren in de politieke arena van de afgelopen week. Als vanouds, maar nu in ‘Nieuwsweekend’ van MAX. Luisteren dus!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren